Echtscheiding

mei 24, 2012   //   door Mijnmediator   //   Wanneer mediation?  //  Reacties uitgeschakeld voor Echtscheiding

Na 10 jaar was de koek op. We hadden er alles uitgehaald wat erin zat, helaas was dat te weinig. Ik zag als een berg tegen de scheiding op, er moest zoveel geregeld worden. Toch leek de scheiding vrij soepel te verlopen. Totdat we aan het ouderschapsplan begonnen. Het lukte maar niet om tot een overeenstemming te komen. De frustratie hierover begon door te werken naar ons algehele contact en voordat we het doorhadden konden we nauwelijks meer samen aan de tafel zitten. Mijn man kwam (tot mijn grote verbazing) met het voorstel een mediator in te schakelen. Deze heeft ons geholpen de draad weer op te pakken en de scheiding in redelijke harmonie door te zetten. Beter voor ons, en zeker beter voor de kinderen! Jannie, Alkmaar.

Een scheiding is ingrijpend. Voor alle partijen en zeker voor de betrokken kinderen. Hoe het afscheid van een leven samen verloopt is bepalend voor het verdere contact. Een goed huwelijk kan eindigen in een nare scheiding en een naar huwelijk kan eindigen met een scheiding waarin alle partijen tevreden zijn.

De scheiding zelf wordt dan ook nogal eens onderschat. Je woont niet meer samen, maar door de kinderen ben je tot elkaar veroordeeld voor het leven. Een goed afscheid is een goede stap naar een nieuwe verstandhouding, een waarin het welzijn van de kinderen (in elk geval totdat ze volwassen zijn) centraal staat.

Een mediator kan helpen bij de scheiding, Bij problemen, maar ook preventief. Een mediator helpt hoofdzaken te scheiden van bijzaken, helpt het proces vloeiend te laten verlopen en helpt afspraken duidelijk op papier te zetten.

Bel voor meer informatie (0517) 85 05 63

Zoek een mediator

Mijnmediator heeft een landelijk netwerk van NMI register mediators. Bel voor een afspraak of voor meer informatie

(0517) 85 05 63


Een alimentatie berekening nodig?

Een professionele kinder- en partner alimentatie berekening -» € 249
Klik hier voor meer informatie ยป

Aanmelden als mediator

Meer tijd voor mediations en uw clienten, minder tijd besteden aan ondernemen? Mijnmediator neemt u veel taken uit handen. [neem contact op »]